Månedens leder – Januar 2015

Månedens leder

 

Vi går mod lysere tider.

Vi har passeret årets korteste dag. For optimisten betyder det, at man kan se frem til et halvt år, hvor det bliver stadig lysere og vi får længere dage. For pessimisten betyder det, at det nu kun varer et halvt år, før vi igen går mod mørkere tider.

Personligt glæder jeg mig over, at vi kunne afholde vores landsudstilling. Frygten for fugleinfluenza har flere steder i Europa gjort at der har været forbud mod samlinger. Man har i Danmark endnu kunne holdes fri for fundet af smittede fugle. Landsudstilling 2014 var lidt ud over det sædvanlige, da Specialklubben for Tyske Dværge havde inviteret til Europaudstilling i deres race. En landsudstilling hvor tankerne går tilbage på en fantastisk uge, med rigtig god hjælp af mange frivillige, uden denne gode hjælp og opbakning vil det være umuligt at lave en landsudstilling, Tak alle sammen. Der er altid brug for hjælp og vi bliver alle et år ældre for hvert år der går, så nye og yngre kræfter er meget velkomne.

Vestjyske Kaniner var med til at det besøgende publikum fik andet at se end Racefjerkræ. 186 kaniner tilmeldt til udstilling, samt mange til hopkonkurrencer som altid trækker publikum. Fantastisk er det også og se hvordan de små kaniner klarer en springbane, der på mange måder er en miniudgave af ridesportens springbaner. Der var også kaniner, som børn og voksne kunne få lov til at få fingere i og kæle for. Tak til kaninfolkene for Jeres fine arrangement, vi har banen klar til Jer på landsudstillingen 2015.

Mens de fleste har benyttet julen til at være noget for familien og eventuelt de nærmeste venner, har mange hønsefolk benyttet ledige stunder til at studere og udvælge sine kommende avlsdyr. Stammerne skal sættes, mange med det klare mål at kommende udstillingssæson skal vi være på forkant med de gode dommere. De skal helst kun have små ønsker på bedømmelseskortet.

Vi skriver nu 2015, et nyt år er startet, hvor vi som forening står over for nye udfordringer. Den større bevidsthed om dyrevelfærd, der hersker i befolkningen, samt det faktum at man som familie kan være mere eller mindre selvforsynende og udnytte rester fra husholdningen til noget fornuftigt, spiller helt sikkert ind, når valget falder på høns i haven.

Når vi som nation ønsker at ændre livsstil, er høns i haven en meget synlig og nem måde at få begyndt det nye sunde liv på. Vi skal gøre vores til at der rundt om i landet er folk med interesse for racefjerkræ, som vil gøre en indsats for at bevare de mange forskellige racer og farvevarieteter der fylder den Skandinaviske Fjerkræstandard.

Inden længe kaldes der til samling i mange klubber, tiden for afholdelse af generalforsamlinger nærmer sig hastigt. Al respekt for dem, der gør et frivilligt arbejde for andre, men også respekt for dem, der altid møder op til lokale arrangementer. Mange gange er man tilbøjelig til at gøre som man plejer, her er det vigtigt at man er åbne over for nye ideer og tiltag. Vi ønsker at glæde så mange som muligt med vores hobby, levende Racefjerkræ.

På vegne af bestyrelsen, vil jeg ønske alle et godt nytår.

Niels