Månedens leder – april 2019

Månedens leder Nyheder

Foråret er kommet – nu.

Foråret er kommet, der er fuld gang i tillæg af nye kyllinger og gæssene og ænderne er også begyndt så småt.
Husk – det er nu ved opstart af årets tillæg at de helt store kræfter skal sættes ind, det er i begyndelsen at grundlaget for dette års opdræt skal have din fulde opmærksomhed.
Få startet dine kyllinger ordentligt, få sat skub i dem fra begyndelsen.
Alt afhængig af race, store eller dværge er det vigtigt at man bruger det rigtige foder.
De senere års ”forskning” har vist at det ikke er lige meget hvad man starter kyllinger på.
F.eks. knækket majs har stor indvirkning på om kyllingen får optaget de ”rester” der er i blommesækken og at kyllingen kommer godt i gang.
Også afhængig af race skal man bruge startfoder med fra 18 – 21 %, måske endda helt op til 23 % råprotein for at fremme væksten, for at give den ønskede masse og krop.
Flere udenlandske specialklubber har skrifter/bøger om hvilke fodermidler der er bedst til netop deres race. Hvordan man starter kyllinger og meget andet
En anden ting – mange døjer med svage ben og skæve brystben med tiden.
Prøv at give lidt mangansulfat i drikkevandet de første uger. 1 teske fuld pr. liter vand.
Mangansulfat får man ved Matas.
Aktuelt nu i foråret.
Er også de mange dyrskuer rundt omkring. Her kan man som lokalklub eller specialklub vise sine racer, her er der mulighed for at komme i kontakt med en masse mennesker, som er interesseret i dyr – og måske også i fjerkræ.
Tidens trend er høns i haven, så mange er ude at lede efter netop deres lille hønsehold, en stamme eller et lille hold små kyllinger.
Der er en stor opmærksomhed på netop selvforsyning, på at man vil vide hvad man spiser, hvordan det er lavet og indeholder.
Der er her vi har mulighed for at gøre folk interesseret i vores hobby, så på med vanten, i arbejdstøjet.
Aktuelt nu
Er også at få formidlet dine gamle avlsstammer ud til nye opdrættere af netop din race. Prøv en gratis annonce i Racefjerkræ – en annonce med salg af dyr på 4 linjer er gratis.
Vi har brug for netop dine dyr bliver solgt til nogle der er interesseret i racehøns – og måske opdræt og udstilling. Prøv det.
Littau