Månedens Leder – April 2020

Månedens leder Nyheder

Aktuelt nu.

Vi har fået en slem forskrækkelse med Coronavirus.

Nu skal vi passe meget på hinanden, ikke komme for tæt på andre personer. Man må ikke samles til møder nu højst 10 personer ad gangen, vi må ikke samles til møder i klubber og special klubber, heller ikke til andre ting med vores fjerkræ. Vis især hensyn til personer der har dårligt helbred.

Vi blev hurtigt enig i hovedbestyrelsen om at aflyse special klub møde og æg udstilling i Silkeborg, som mange ellers ser frem til hvert år her op til påsken. Der var nok en hel del som ville udstille æg fra deres racer. Man ville også have lavet aftaler med andre om køb, salg eller bytte.

Jeg håber det lykkes alligevel. Der vil være mange aflysninger i hele landet angående vores hobby.

På Langeland aflyste vi et møde hvor Peter Petersen skulle fortælle om æg og hvad det vil sige at tage rugeæg fra. Nogle klubber og special klubber har ikke nået at holde deres generalforsamling endnu, håber det lykkes for lykkes for dem på et tidspunkt.

Os der har fjerkræ, kan da i det mindste glæde sig over vores hobby, nu da vi ikke må være i kontakt med for mange personer, mange er måske sendt hjem fra arbejde på grund af Coronavirus.

Der er allerede mange der har fået kyllinger nu, og ellers er de på vej, rugemaskinerne kører på højtryk. En del bruger hønsene til at ruge, hvilket også er hyggeligt.

Vi skal også huske på at mange arbejder med svømmefugle og kalkuner, jeg synes at befrugtningen i æg fra gæs kan variere meget fra det ene år til det andet.

Vores daglig dag nu er, at der kommer mange nye små til verden, det kan man så glæde sig over derhjemme.

Lad os se fremad med fjerkræet og se frem til udstilling i Herning hallerne sammen med raceduerne, Vestjysk kanin klub og Jysk – Fynsk kanariefugle klub.

Ib.