Månedens Leder – April 2021

Månedens leder Nyheder

Kalenderen skriver forår, men det er ikke hverdag det føles som forår, det blæser, er gråt og trist i vejret.  Det er ikke den bedste kombination når man gerne så, at rugeæggene væltede ud af hønerne, så det kan blive til et ordentligt grundlag at sortere på. Selvom det for tiden ikke er til at kunne lukke vores dyr ud, må vi håbe at kyllingerne snart må komme ud i den friske luft, nu hvor trækfuglene er begyndt deres træk mod sommerynglepladserne. Men så længe dyrene skal være inde eller under tag, er det jo om at udnytte mulighederne for at få sået nyt græs i voliere og haven hvor det hele er blevet bart, så dyrene har de bedste betingelser vi kan give dem, når tiden er ret til de kan kunne ud at strække benene og få lidt sollys.

Hvis man har mulighederne for at kunne afsætte lidt rugeæg, kyllinger eller voksne dyr, virker det til at der er mange der ønsker at holde høns i haven. Lad os sammen i fællesskab gøre hvad vi kan og hjælpe til med at dem der ønsker at få nogle dyr af ordentlig kvalitet, måske fremadrettet kunne blive et nyt medlem i en lokal eller specialklub, måske DFFR og lad os sammen dele ud af vores råd og guidning avlere imellem. Vi skal gøre hvad vi kan for at oplyse om hold af høns under ordnede forhold og jeg ved vi kan nå ud til mange i fællesskab.

Her på ejendommen er der allerede kommet en del kyllinger, som ser ud til at have fået en god start.

De er livlige og livsglade og jeg synes jeg fornemmer en ekstra begejstring for årets arbejde i år, nu vi alle har måtte overholde de fastsatte restriktioner vedr. Corona.

Der er også blevet truffet nogle beslutninger som giver en del ændringer i forhold til foregående år, hvor der har været ruget helt hent til sommeren, men i år vil vi holde med at ruge omkring 1. maj, for at vi har fået udvalgt de dyr vi tror på inden vi går ind i efteråret, da der tidligere har været for mange kyllinger der ikke helt har været helt klar til kulde og vinter. Der skal jo helst være så mange dyr i top kondition på vores fælles udstilling som muligt.

Palle Juul