Månedens Leder – April 2022

Månedens leder Nyheder

Leder 04-2022
Netop nu.
Racefjerkræ holdes under ordnede forhold, dyrevelfærdsmæssige forhold man kan være bekendt – udgør ikke en fare for snitning af sygdomme, heller ikke fugleinfluenza.
Vi må håbe man snart får øjnene op for dette og får ophævet de nuværende restriktioner som umuliggør samling af racefjerkræ til udstillinger eller anden aktivitet.
Det er ikke her smittekilder til sygdomme skal findes.
De næste par måneder står i dyrskuernes tegn.
På både små og store skuer skal vi i år se rigtigt meget fjerkræ udstillet, da vi jo ikke har måttet udstille de 2 sidste år bl.a. på grund af covid-19 og restriktioner om fugleinfluenza.
Til den enkelte – slut op om din klub – når den holder udstilling i forbindelse med dyrskuer. Du fik dine dyr vaccineret i efteråret 2021 – den gælder endnu, så du kan sagtens være med. En enkelt stamme af dine høns er med til at forøge antallet, og måske er det netop din race, som mange besøgende falder for og gerne vil hjælpes i gang med.
Vi skal alle op af sofaen, ud og fortælle om det positive i at holde fjerkræ, det positive i at have et lille hobbyhønsehold, det positive i at se en ny generation vokse op – en ny generation børn og unge, som lærer at æg og kyllinger ikke kommer fra køle- eller frostdiske nede i Brugsen – nej, de skal have den oplevelse det er at se et æg udvikle sig – se en ny kylling ser dagens lys og kommer videre – kort sagt – opleve en rugning i en rugemaskine med glaslåge eller en naturlig rugning under en skrukhøne.
Vi skal ud at fortælle om hobbyhøns, fortælle at det at have en levende hobby – racefjerkræ – er en passion, en lidenskab, en livsstil.
Præcis som det i dagens Danmark er blevet en passion for mange at spille golf – så er hobbyhøns under alle former livsbekræftende og med til at forlænge ens gode øjeblikke.
Så kommer en tid med masser af helligdage.
Specialklubmøde afholdes i en af de første, men der er mange muligheder for at tage ud at se høns rundt omkring.
I de lokale klubber kan man lave hønsegårdsvandringer en eftermiddag eller tidlig aften og sluttes med en kop fælles kaffe, hvor alverdens ting om høns og andet kan vendes.
Og så skal vi allerede nu forberede os til efterårets store udstilling – fællesudstillingen for racefjerkræ og raceduer og meget andet i MCH i tiden 20. – 23. oktober.
Det bliver på alle måder en kamp om de høje placeringer, hvem bliver Danmarksmester, hvem bliver ”best in show”, men frem for alt det bliver fedt at træffes igen socialt.
Littau