Månedens leder – August 2016

Månedens leder

Var det den sommer? forhåbentligt ikke!

Sommeren har været over os på god og ondt. Hele sommeren har jeg spøgt med at jeg skulle ha ferie når det gode vejer kom, når dette læses så ved jeg om denne spøg kom til at holde stik eller det er det øvrige Scania Aarhus der har håne retten . Men der er jo ikke noget skidt som ikke er godt for noget, der er i hvert fald ikke nogle Racefjerkræ opdrættere som, har manglet fugt til fjerdragten på deres dyr. De store dyrskuer er blevet afholdt med stor repræsentation af flot racefjerkræ. Med dem forhåbentligt også nye medlemmer til Klubber og DFFR. På Landskuet i Herning, som jeg var en lille del af, blev der skabt mange kontakter, som forhåbentligt på sigt giver et positivt udslag på den front. Lysten til at holde fjerkræ i de danske haver er i hvert fald stor, det kan mærkes uanset hvor man kommer i snak med folk om emnet. I mine øjne også et ”MEN”, nu kan jeg af gode grunde ikke svare for Roskilde og Fyn, men når nu dørene er åbnet op for et udstillings vindue uden lige, så manglede jeg en repræsentation af vore produktions racer, Italienere, New Hampshire, Australorps, RIR, Pl. Rock for at nævne nogle, det er jo tit og mange gange sådanne dyr der efterspørges. Jeg savnede også specialklubber, i Herning var der kun Tyske Dværge som lavede lidt reklame for netop deres race, mit håb er at specialklubberne også vil være med til at vise deres dyr frem på disse skuer.

Og så lige noget vigtigt, det er jo absolut ikke en betingelse at det er bestyrelsen for klubberne som stiller op og repræsenterer disse, det kan ligeså godt være lokale medlemmer, som så får fremsendt noget materiale, og så stiller op med nogle dyr, husk på at det ikke altid er et spørgsmål om hvad klubberne og deres bestyrelser gør for medlemmerne, men også lige så meget hvad vi som medlemmer kan gøre for klubberne.

 

Ny specialklub i støbeskeen

Entusiastiske opdrættere af Engelsk Araucana arbejder på at lave en specialklub, de har holdt et opdrættermøde i foråret, og vil komme med ungdyr hos en lokal klub i oktober, jeg håber at det projekt lykkedes således at vi måske kan få flere til at udstille denne race, og måske få fat i nogle af de mange så har racen som havehøns pga. farven på æggene, racen findes i Danmark i flere farver, men jo endnu kun er godkendt i to, men det skulle undre mig meget om vi ikke snart ser andre på vej.

Carsten