Månedens leder – december 2018

Månedens leder

Vi klarede det

 

Da Danmark for efterhånden en del år side blev tildelt værtskabet Europaschau 2018, var smilene store, men der nok mange som ikke var helt klar over hvor stor en mundfuld dette arrangement ville være.

Men med 5 foreninger i spidsen for det hele, så skulle det nok lykkedes.

Der har været rigtig mange bump på vejen frem mod målet, det første store bump kom vel den dag at Landsorganisationen Danske Fugleforeninger meddelte at de ikke ville deltage, hverken på det organisatoriske eller økonomiske plan. De ville ikke risikere at stå med en regning hvis det hele skulle givet et underskud, det ville vi da heller ikke så gerne, men HB har hele tiden været enige om at vore medlemmer skulle have den oplevelse at kunne deltage en i Europaudstilling på Dansk grund, om så det skulle koste nogle penge.

Fuglenes del måtte vi så overtage, fugle kunne ikke udelukkes fra udstillingen, idet Landsorganisationen Danske Fugleforeninger er medlem af Europaforeningen.

Der har været kæmpet en brav kamp for at få alle ender til at nå sammen.

Der blev lavet forskellige udvalg, med større eller mindre succes, der skulle tegnes annoncer, sælge stande mm., når der skal mange penge ud, så skulle vi gerne have dobbelt ind.

I foråret 2018 kom så et par store bump mere, kaninerne skiftede de to som iflg. dem selv kunne det hele ud, kort og godt så røg de ud af deres HB og udvalg med fynd og klem, Dansk Marsvineklub meddelte at de ikke ville være med mere, i protest over at de ikke kunne få godkendt, hårløse marsvin af Europaforeningen.

Nå så måtte vi også overtage den del, de skulle jo være med.

Så var vi kun de 3 store foreninger tilbage.

Det skal ingen hemmelighed være de sidste 2 mdr. har været svære at komme igennem, spekulationer var der nok af, det ene møde efter det andet, sove om natten kunne man heller ikke.

Da det så værst ud og man spekulerede på om det var det hele værd at sætte helbredet på spil for en udstilling, så var der heldigvis nogle som trådte i karakter, opgaver blev fordelt.

Der blev talt med store bogstaver i det store udland, så vi kunne få hjælp til de ting vi ikke havde forstand på (Marsvin og Fugle), der blev arbejdet på at inddrive stadepenge fra udlandet, om vi nogensinde får dem alle (under udstillingen manglede der stadig indbetaling på 41.456 Euro for tyske kaniner) ved jeg ikke, men så må vi jo holde penge tilbage for solgte tyske kaniner, vi skal nok få det vi har til gode vær vis på det.

14 dage før udstillingen meddelte en lokal vestjysk fugleforening at de alligevel ikke ville låne os deres bure og ej heller ville hjælpe os med afvikling af fuglesektionen.

Heldigvis sprang Holstebro til. Herning Fugleforening og Jysk Fynsk Kanarieforening lavede et kæmpe arbejde, så fugleafdelingen kom op at stå.

Marsvin blev udstillet i dværgbure, Hamster kom i deres egne små kasser.

Der blev lavet et kæmpe logistikarbejde for at få bure lånt og ikke mindst kørt til Herning og retur. Når man løfter i flok, kan alt lade sig gøre, det kunne man tydeligt se, da vi skulle stille op, lørdag havde vi næsten fyldt de første 10.000 m2 og da vi nåede mandag aften var alle afdelinger klar til at tage i mod alle dyr.

Der har været mange rigtig mange hjælpere fra nær og fjern og alle som har hjulpet med lidt eller meget, i skal have en meget stor 1000 tak for jeres indsats, uden den opbakning fra jer ingen udstilling.

Der har fra EE præsidiet og udstillere fra hele Europa kun lydt rosende ord om Europaudstillingen. Om vores måde at opstille på, pasning og fodring af dyr og altid rent blandt burrækkerne. Og så vores venlige måde at møde alle på.

Og disse roser er ikke kun til os der har siddet og trukket i trådene, de er ikke mindst til jer der har hjulpet os med at få det hele til at køre.

Der har ganske givet været fejl her og der, det kan vi leve med, alle som arbejder laver også fejl, sådan er det bare.

Det bliver spændende når alt er gjort op, det kunne jo være at vi var så heldige at der faldt en skilling ned i kassen til de 3 foreninger, men et er helt sikkert

Danmarks Fjerkræavlerforening for Raceavl, Danmarks Racedueforening og Danmarks Kaninavlerforening kan med stolthed se tilbage på denne store udstilling.

 

Er slut og vi kan glæde os til  2021

 

Carsten Blohm