Månedens Leder – Februar 2021

Månedens leder

Det er træls

Mange synes nok tiden nu er ret træls med alle de nedlukninger og forsamlingsforbund, men vi må stole på der er nogen de er klogere end os, og at de ved hvad de gør.
Vi må stå imod og afvente det bliver normale forhold igen, måske at vi alle bliver vaccineret og den vej får bedre mulighed for vores hobby.
Vi mangler vores møder, vores træf eller blot den almindelige snak blandt medlemmer, når man mødes.
Midt i en tid hvor vi skulle afholde vore generalforsamlinger i klubber, midt i en tid hvor vi skulle holde specialklubmøde lidt før påske, holde repræsentantskabsmøde må vi afvente tiden og se hvornår det kan komme i gang igen.
Tiden er meget uvis, men jeg er vis på vi får et godt efterår, så fat mod, læg kyllinger til, så du er klar til den næste udstilling, den næste Landsudstilling.
Dog noget kan man ikke tage fra os.
Vi kan fortsat have vores gang i hønsehuset, blandt vores dyr og det giver rig mulighed for at vi får studeret dem nærmere, mere omhyggeligt end vi måske normalt gør og på den måde måske kommer bedre med vores avl med de forskellige racer og farvevarieteter.
Det giver måske også udtryk i, at vi vil prøve noget nyt, en ny farve, en ny race eller måske en helt ny sammensætning af det vi har, for at se hvad det bringer.
Vær opmærksom på med det vejr vi har i disse dage med nattefrost m.v. så skal man huske at skifte vand ved fjerkræet, ofte er det frosset.
Men ellers – lidt godt og kræs fro hønsene så vi kan komme i gang.
Tiden er til, at vi skal til at se på rugeæg og rugning, vi skal have de første kyllinger.
Måske har vi en race hvor det er nødvendigt at klippe hønerne lidt bagi for at få en ordentlig befrugtning, måske også hanen. Det er træls at opdage det ved første rugning, ingen befrugtede æg, så vær forudseende, måske have rettidig omhu, et meget brugt ord lige i tiden.
Vi skal have bestilt ringe så vi er klar til kommende udstillingssæson. Gør det nu og ikke i sidste øjeblik inden kyllingerne bliver for store.
De skal ringes når de er 6-10 uger gamle, nogle med de små størrelser lidt før og svømmefugle også tidligere, bl.a. mange gåseracer.

Littau