Månedens Leder – Januar 2021

Månedens leder

Det nye år kan kun blive bedre!

Vi har nu lagt 2020 bag os og er når dette læses godt i gang med 2021, jeg håber at alle er kommet godt ind i det og vil endnu engang ønske alle et godt nytår. Året 2020 er et år som vi foreningsmæssigt, bør glemme hurtigst muligt.
Det nye år kan kun blive bedre.
Coronaen kom, den så, den lukkede verden ned, og vandt første halvleg, men heldigvis er der kræfter som i hele 2020 har kæmpet for at komme den til livs. På rekordtid har man forsket sig frem til en vaccine og allerede nu er man i gang med at vaccinere verden over også her i lille Danmark. Så mon ikke menneskeheden vinder anden halvleg, og for vores foreninger håber jeg at vaccinationerne bliver taget godt i mod og at det går rigtig stærkt med at få vaccineret den danske befolkning.
Vi har været stækket i vores måde at agere på, alle møder mm blev aflyst, men som altid er jeg sikker på at man ude i klubberne er optimister, og klar til at få foreningslivet kørt på skinner igen, det fortjener vores hobby.
Vi skal have vores klubgeneralforsamlinger gennemført, der er dog stadig forsamlings forbud frem til den 28. februar (i dag hvor dette skrives) men måske er vi så heldige at dette bliver ændret i forbindelse med at flere og flere får de to små prik i armen.
Vi får forhåbentligt så meget råderum at vi kan få afholdt årets Specialklubmøde i Silkeborg lørdag før påske og vores repræsentantskabsmøde den sidste lørdag i maj.
Vi blev ramt af et udstillingsforbud i november og det har vi stadig, og hvis det går som det plejer så varer det nok et godt stykke ind i foråret. Et forår hvor vi alle forhåbentligt får nogle dejlige kyllinger som vi kan følge opvæksten af, de kan kun blive gode nu hvor der har være så god tid til at sætte stammerne sammen, for resten! har du bestilt fodringe til dine kyllinger, hvis ikke så husk at gøre det i god tid, for lige pludselig skal du bruge dem.
Jeg vil stærkt opfordre alle til at støtte op om klubberne og det der bliver lavet, vi er alle et år bag efter, så vi har noget at indhente.
Støt op omkring de sommerudstillinger som kommer landet over, der er selvfølgelig de tre store, Roskilde, Herning og Odense.
Men det er lige så vigtigt at vise flaget på alle de små fine udstillinger som bliver lavet på gader, stræder og ikke mindst de små lokale dyrskuer rundt i landet. Det er vigtigt at vi kommer ud og får vist at vi stadig er her og at vore dyr er sunde og raske.
Vi skal være optimistiske, se muligheder ikke begrænsninger
Der skal mere end en´ gang fugleinfluenza til at slå os ud
Carsten Blohm