Månedens Leder – juli 2021

Månedens leder

Her sidst i juni hvor dette indlæg skrives er sommeren endeligt kommet, med høje varmegrader og lange dage, en skøn tid på året.

Ungdyrene er nu ved at være et par måneder gamle, og ved de store dyr nok også ældre. det er i denne periode de rigtig tager fat med at vokse og udvikle sig, så her skal vi huske på, at jo større ungdyrene bliver, jo mere plads har de brug for.

Frisk luft, frisk vand og god plads er en grundsten for at ungdyrs flokken trives, så det er nu sorteringen skal i gang og ungdyr med A fejl skal fjernes.

Heldigvis ser det ud til at corona epidemien er ved at klinge af i takt med flere og flere bliver vaccineret, og som det ser ud nu, kan vi håbe på en normal efterårssæson for vores hobby, og det har vi i den grad også brug for, efter sidste år, hvor det kun var muligt at gennemføre en enkelt udstilling.

2 oktober skal vi igen mødes til et repræsentantskabsmøde i Ringsted, hvor vi håber på stor tilslutning fra klub repræsentanter og i øvrigt alle andre medlemmer som kan have lyst til at deltage.

Sidst i maj mødtes HB til møde i Holstebro – det første møde i næsten et år – det var dejligt at ses igen, og der var mange ting på programmet som vi fik drøftet, blandt andet at DFfR. i september vil være vært for EE foreningens årsmøde/generalforsamling i Billund.

I takt med at restriktionerne lempes bliver det også muligt at gennemføre sommerens og efterårets hønsedage, hvor der er mulighed for at møde andre opdrættere af ens egen race og udveksle erfaringer og gode råd. Oftest er der også en dommer der kan vejlede med om man er på rette vej med årets afkom.

Og om alt går vel, får vi i år lov til at afslutte året med et brag af en Landsudstilling i december, sammen med duerne – en udstilling vi i HB ser meget frem til.

I min egen hønsegård har foråret og rugesæsonen gået fint og det er resulteret i ca 500 kyllinger i mine dværg wyandotter, ungdyrene er nu lukket ud i de store græsgårde og trives fint men 500 kyllinger æder en del, så sorteringen er påbegyndt og så snart jeg kan se det ikke bliver et avls- eller udstillingsdyr sorteres der fra.

Jeg vil slutte med at ønske jer alle en god sommer, og på gensyn til efteråret.

Lars Moos Hansen