Månedens Leder – Marts 2022

Månedens leder Nyheder

Hvad byder fremtiden os?

Vi har nu i to sæsoner været lukket ned enten pga. Corona eller fugleinfluenza, Coronaen er jo iflg. myndighederne ikke mere en samfundskritiks sygdom, og den er måske kommet for at blive, noget vi nok må lære at leve med og så få et prik i armen en eller to gange om året.
Med fugleinfluenzaen kan man jo håbe på at den også får status som ”ikke samfundskritiks” sygdom, men det er jo nok for meget at forlange.

Samfundskritiks eller ej, så har den i denne vinter virkelig gjort sit indtog, og taget sit bidrag i besætningerne rundt om i landet, heldigvis ikke blandt vore medlemmers dyr.

Det er ufatteligt at vi altid skal holde for, ja hvorfor skal vi have skylden, det er ikke vores sunde fjerkræ der bliver syge, nej det er de dyr der går i lukkede stald miljøer.

Når vi engang igen får lov til at udstille, så tror jeg at vi kommer til at te os på samme måde som når landmændene lukker køerne på græs om foråret.

Foråret er på vej, rugemaskinerne kører på livet løs landet over, ja mange har allerede mange kyllinger og måske lige et ekstra hold i maskinen. Og godt for det, for udstillingerne kommer tidligt i år. Husk nu at få bestilt ringe i god tid.

Der er ingen tvivl om at oktober 2022 bliver tæt pakket med udstillinger, så må vi se hvordan det
hele kommer til at hænge sammen, men mon ikke det går.

Mareks

Flere af vores medlemmer har de senere år døjet med fjerkræsygdommen Mareks også kaldet hønselammelse og har haft store tab af kyllinger. Det er noget som man kan vaccinere for, det er ikke noget vi gør i Danmark, hvor udbredt det er i andre lande kan jeg ikke udtale mig om, men jeg er sikker på at det sker. Om erhvervet vaccinere har jeg ikke nogen officiel melding om, men jeg tror det. Som fortalt på repræsentantskabsmødet i Ringsted, så arbejder vi på at få en dyrlæge til at komme og holde et foredrag om Mareks, og jeg har da også fået en henvendelse og lidt skæld ud for, hvorfor vi ikke melder noget ud. Dyrlæger som ved noget om sygdommen er ikke sådan at
få i tale men vi arbejder videre, der er kontakt til en ekspert, men han er ikke kommet tilbage endnu, men jeg er sikker på at det lykkedes.

Specialklubmøde

Den 9. april er der specialklubmøde i Silkeborg, og jeg håber at alle specialklubber sender mindst én repræsentant, det er vigtigt at vi bliver ved at stå sammen og samarbejder på tværs af klubberne.

Det er næsten to år siden at der sidst har været specialklubmøde, så der må være meget at snakke om. Så alle de gode ideer som i render rundt med, send dem til Specialklubudvalget eller kontoret, så der kan blive lavet en god og fyldestgørende dagsorden til dagen. Samme dag er der også Æg-udstilling i Lunden, se annoncen i bladet, meld bare æg til.

Det bliver snart sommer

Og med den skulle det gerne blive muligt at lave små sommer udstillinger. Ikke mindst på dyrskuerne. De 3 store i Roskilde, Odense og Herning, men også på de mange små der bliver afholdt. Jeg håber at alle klubber i nærheden af et dyrskue vil gøre en indsats for at få lov til at vise flaget på disse, vi skal ud at fortælle at vi stadig er her. Dette kan bestyrelserne ikke klare alene, de kan lave forarbejdet og arrangere, men det kræver også at vi medlemmer støtter op, og kommer med vores fjerkræ. Klubbernes indsats bliver ikke bedre en vi medlemmer gør den til.
Glæder mig til at møde jer i sommerlandet.

Carsten Blohm