Månedens leder – november 2016

Månedens leder

Efterår/Vinter = udstillingssæson.

Dagene bliver kortere, vinden kold og ofte hård, jo det er blevet efterår i Danmark. Mange skutter sig og søger inden døre, men for os racefjerkræavlere er det tiden for en af vores højtider, udstillingssæson. Det er nu det skal vise sig om arbejdet med årets avl vil bære frugt, vil resultatet stå mål med vores forhåbninger, eller har arbejdet været omsonst.

Det er også på de årlige udstillinger at vi rundt om i klubberne skal arbejde for at give vores publikummer en god oplevelse af at se en Fjerkræudstilling og dermed måske også fatte interesse for vores hobby. Vær parat til at svare på spørgsmål og måske vise rundt på udstillingen. Lav måske en lille folder der fortæller lidt om klubben og dens virke og lidt om alle glæderne ved at holde fjerkræ. Gæster der forlader en udstilling med en god oplevelse, er den bedste reklame for vores hobby.

I skrivende stund er jeg ved at lave katalog til Svømmefugleudstillingen øst for Storebælt, som i år afholdes i Boestoftehallen d. 29 okt. 167 svømmefugle er tilmeldt, 26 gæs og 141 ænder. Jeg syntes det er skønt at der kan samles så mange og det viser at der interesse for at mødes på tværs af klubberne til en specialudstilling for de ofte oversete svømmefugle. Her kan avlerne mødes og sammenligne sine dyr med andre opdrætteres, i stedet for som på mange lokaludstillinger at være den der ejer de 4 gæs og 8 ænder der står henne i et hjørne. Her er der mulighed for at veksle erfaringer med andre ligesindede og selvom man kun kan lære af sine egne erfaringer, er et godt råd eller tips aldrig af vejen.

Årets højdepunkt, L U i Herning nærmer sig og det bliver spændende at se hvor mange dyr der er tilmeldt. Kan Europa udstillingen for Dværg Wyandotter, virkelig samle 900-1000 dyr?  jeg håber virkelig det kan lade sig gøre. Kommer der mange dyr fra Sverige & Norge? Jo der er mange ubesvarede spørgsmål og svarene kan måske give os et fingerpeg frem mod Europa udstillingen i 2018.

Jeg glæder mig til at igen at være med til L U, gense alle dem man kender og lære nye at kende. Det er altid hyggeligt og spændende at være med til denne store begivenhed, selv om dagene kan være lange og man er træt flere dage bagefter, er det noget man ikke vil være foruden.

Rigtig god udstillingssæson til alle, og på gensyn i Herning.

Kurt.

Tagged