Månedens Leder – November 2021

Månedens leder

Så blev spændingen endelig udløst og vi fik afholdt vores repræsentantskabsmøde. Et godt møde, hvor der blev spurgt flittigt og der var en god og saglig debat, som kan læses på hjemmesiden. Jeg kan nu alligevel ikke lade være med at nævne nogle af de indkomne forslag. 2 indkomne forslag vedr. vores logo blev til et og efter en meget tæt afstemning endte det med, at vi i hovedforeningen skulle udskifte vores midlertidige logo, så det flotte logo som syd, øst og midt Fyns fjerkræklub var kommet med, kunne komme til sin ret. Et gennemarbejdet forslag der var klar til brug, lad os alle tage det til os.
Et andet forslag, hvor der var ønske fra hovedbestyrelsen om at investere en del af egenkapitalen i lav risiko investeringspulje og det var dejligt, at der blev givet bemyndigelse til dette. Det ville være ærgerligt, at lade formuen smuldre op imellem hænderne på os og lade penge arbejde, så det kan give en lille renteindtægt i stedet for en udgift.

Hochwasserhilfe, det udtryk dukker næsten dagligt op på min Facebook side. De kontakter på Facebook, som jeg har er ikke direkte berørte, men de bor i områder der har været ramt af højvandskatastrofen, i Tyskland. De gør en stor indsats for at samle ind til deres lokalområder og jeg kan da kun forestille mig, at der også er nogle af deres fjerkrækollegaer der på tragiskvis har set deres hus og hjem blive skyllet bort i
vandmasserne. Ikke nok med at deres hjem er væk, så er deres hobby og det de er passioneret omkring, også forsvundet. Tanken om hvor mange af os avlere, i Danmark der har fået hjælp i den ene eller anden form enten via rugeæg, avlsdyr, foder mm. igennem årene og stadig fører god kontakt og dialog med, også vide, hvor hårdt det står til, hos dem. Jeg det glædede mig meget, at vi i fællesskab, som repræsentanter var så godhjertet og betænksomme, kunne forenes om at donere 30.000kr til katastrofefonden, som BDRG
har oprettet.

I år synes jeg, at der flere medlemmer der snakket om at deres, eller andres dyr er blevet syge og nogle af vores medlemmer går forlydenderne på, at de har mistet mange dyr til sygdom. Det er aldrig rart at se dyr der er syge og da slet ikke, at de ikke står til at rede. Danmarks Fjerkræavlerforening for Raceavl vil gerne vide, hvor mange medlemmer der har oplevet syge dyr og hvilke sygdomme det drejer sig om, da vi selvfølgelig ønsker at hjælpe vores medlemmer. De berørte medlemmer bedes henvende sig, til kontoret.
Allerede nu, midt i oktober arbejdes der på at holde møder hvor en eller flere dyrlæger med erfaring på området vil holde oplæg om emnet.
Udstillingerne landet over er mange steder afholdt, men der er stadig flere man kan deltage i, enten som tilskuer eller udstiller.
Her tror jeg, at det er meget vigtigt vi bakker op så meget vi formår og dels for, at
folkene bag arrangementerne føler, at det er hele arbejdet værd. Og det er da sjovere at deltage hvor der kommer flere dyr. Men det er ikke kun for vores egen skyld, for tror vi selv på det og har vi det sjovt med det, er det også nemmere at få andre til, at være med. Det gælder også den kommende Landsudstilling, som bliver en fælles udstilling, med Danmarks Racedueforeninger, der afholder Nationaludstilling. Jysk- Fynsk Kanariefugleklub deltager også, med deres udstilling. Det er altid spændende at se, hvor mange dyr der er tilmeldt i de enkelte racer. Opbygningen, afvikling og nedtagning, af landsudstillingen er ikke noget der sker af sig selv og det kræver en masse fantastiske hjælpere. Heldigvis er der en masse arrangerede
medlemmer der giver en hånd med, men der bydes altid glædeligt velkommen, til en ekstra hånd eller to mere, så giv endelige lyd fra jer for der er altid gode opgaver til alle, så vi alle kan supplere hinanden godt.
Vi ses i Herning!
Palle Juul