Månedens leder – september 2017

Månedens leder

Hvad fremtiden byder

En sommer er overstået og vi kan nu se fremad til megen travlhed de næste mange måneder. Lige om lidt starter vore klubber og specialklubber med hønsedage landet over, samtidig planlægger klubberne lokaludstillinger, og jeg håber at alle sejl bliver sat for at bevise at vi ikke lod os kue af sidste sæsons aflysninger pga. H5N8.

Det bliver rigtig spændende at se hvorledes at årets tillæg har udviklet sig, det er ikke mindst spændende for opdrætteren, har man nu valgt den rigtige sammensætning af avlsdyr, har man fået kyllingerne på rette tidspunkt, således at de kan toppe lige når man allerhelst vil de skal toppe, har man fået sorteret kyllingeflokken korrekt, det kan kun tiden vise for de mangler jo stadig nogle måneder i at være helt færdig udviklet. Men den erfarne opdrætter ved jo nok lidt om hvilken vej vinden blæser.

Er du ny i faget med at sortere dine dyr og måske skal du udstille dine dyr for første gang, ja så skal du ikke være bleg for at spørge om hjælp og gode råd hos erfarne opdrættere eller i din lokalklub, husk på at vi alle er startet et sted og der findes ingen dumme spørgsmål, det kan godt være at et spørgsmål er logik for en erfaren, men for en ny kan dette være uoverskueligt. Vi er til for hinanden og vi skal udnytte fællesskabet og glæden ved vores Racefjerkræ, for at bruge en sætning fra erhvervslivet ”sammen er vi stærke”.

Der skal hele tiden udvikling til, også inden for vore dommere, Dommerringen har i dette forår opstartet et nyt hold dommeraspiranter, jeg håber at klubberne vil tage godt imod dem når aspiranterne henvender sig for få lov til at deltage på Jeres udstillinger landet over, det er vigtigt at de kommer ud og får så megen erfaring som overhovedet muligt.

Landsudstillingen i Herning til december er også i støbeskeen, og når vi rammer dagen er jeg er helt sikker på at vi igen får en stor og seværdig Landsudstilling, og igen i år med endnu flere nye bure til store dyr.

Der kommer forhåbentligt mindst lige så mange dyr som tidligere år, og af lige så god kvalitet som vi er vandt til at se på Landsudstillingen. Lige nu ser vi i Hovedbestyrelsen og formentlig rigtig mange andre meget længere frem, nemlig til november 2018, hvor Danmark er vært for Europa udstillingen, der allerede mange ting på plads omkring denne store udstilling, udstillingsledelsen er fordelt mellem de deltagende foreninger, programmer til EE katalog, salgskontor, momsregnskab for denne store udstilling ved at være på plads, div udvalg har set dagens lys, ja der er lys for enden af tunnelen.

Kære venner det bliver et kæmpe arbejde, der skal bruges mange frivillige til dette, så jeg håber at man ude i klubberne vil tage handsken op, og gøre et stykke arbejde for samle nogle personer som vil give en hånd til dette store arrangement, både før under og ikke mindst når det hele skal pilles ned igen.

Der er arbejde til alle som vil give en hånd lidt eller meget, også for dem som af en eller anden grund ikke kan løfte et tungt bur.

Hold dig ikke tilbage, vær med i det store fællesskab, vi har det godt med hinanden

 

Carsten