Månedens leder – september 2018

Månedens leder

Afslutning på en fantastisk sommer.

 

Efter en sommer med fantastisk vejr – undtagen for landmændene – er det nu blevet hverdag igen med blæst og regn.

Det har været en sommer, som vi sent kommer til at glemme på grund af det gode vejr, det betyder, at der har været rigtig gode betingelser for vort fjerkræhold.

Det gode tørre vejr har også været med til at holde udbrud af sygdomme nede, her tænker jeg især på coccidiose.
Sol og sommer er med til at give os farve på huden, hvorimod de dyr som går meget i det fri, kan miste farve. Mange farvevarieteter kræver skygge, for ikke at blive afbleget og derved miste points, når de i løbet af den kommende udstillingssæson står over for dommeren. Med en varm sommer følger også problemer med utøj som mange har haft problemer med ved deres dyr – vær opmærksom, se efter under siddepinde, i sprækker og revner og endelig når du har dyrene i hånden. Utilpashed og manglende vækst kan skyldes angreb af utøj, som tager al energien fra hønsene.

 

Med efterårets komme tager vi hul på starten af hønsedag og demonstrationsaftener i klubber og specialklubber. Derefter kommer der klubudstillinger og så det helt store – Europaudstilling 2018 i Danmark i MCH – Herning i november.

Nogle spændende møder og dage står foran os, og har du lyst så mød op, alle kan lære noget, alle kan bidrage med noget, alle kan lave noget.

 

Efteråret betyder også kursus – og der er nu afholdt dommerkursus for DOMMERRINGENS medlemmer og i år med et hold dommeraspiranter der er gået op til prøve.

Senere i september er der EE-dommermøde i Oksbøl for fjerkræ- og duedommere. Her kommer omkring 100 dommere fra hele Europa, endda fra Tyrkiet for at forberede sig til det store show i november.

 

På nuværende tidspunkt strømmer det ind med anmeldelser af dyr i alle sektioner fra hele Europa, så det bliver forhåbentlig en stor Europaudstilling.

 

Tiden for vaccinationer nærmer sig også, er du i tvivl så kontakt din klub og hør, hvor og hvornår det forgår.

Mange af vore klubber har fast samarbejde med en dyrlæge om vaccination her i efteråret, så det skulle ikke være nogen hindring for at kunne udstille.

Husk også at sortere løbende i dyrene derhjemme, med de foderpriser vi har, er, er der ingen grund til at fodre på dyr med A fejl eller andre skavanker.

Med ønsket om en god udstillingssæson – og på gensyn.

 

Littau