Månedens Leder – September 2020

Månedens leder

Sommeren er vendt stærkt tilbage med temperaturer over 30 grader, også er det nu bedst i skyggen. På 14 dage gik vi fra, at der stod blankt vand i haven til, at der er tørt i et spadestiks dybde. Masser af væske skal der til i varmen, friske og kølige forsyninger, både til mennesker og dyr og her er der ved dyrene etableret automatisk vanding koblet til vandhanen. I den her varme føler jeg mig mere sikker på, at dyrene får det de skal have at drikke. Hvilket også gør, at der bliver mere tid til at kigge dyrene igennem en ekstra gang, for skulle der nu være et dyr med fejl, som jeg ikke havde set første gang, er der mulighed for at skabe mere plads til de dyr man håber på.

Tiden for hønsedage er gået i gang, så mød nu talstærkt op. Tag et par dyr under armen så der er noget at kigge på, det kan være at andre kan få glæde af snakken omkring lige dit dyr. For mig er det sjovere at være til en hønsedag med 100 dyr, end der hvor der kommer 15, jeg tror også at nye medlemmer gerne vil se så mange dyr som muligt, for forhåbentligt at kunne øge deres interesse. Det hele handler om at vi har en positiv oplevelse til de arrangementer vi deltager i, ellers bliver de valgt fra.

Når det så er sagt skal vi huske at tænke os om i år. Vi har stadigvæk Corona til at rumstere i vores lille land og nye restriktioner fra regeringens side, skal respekteres med omtanke og omhu. Så skal i derude arrangere en evt. hønsedag/ medlemsmøde/ udstilling eller hvad det nu kunne være, huske på at gøre sig store overvejelser inden, for om det nu overhovedet er nødvendigt. Kan alle gældende retningslinjer overholdes!?! Det er ikke lige i forbindelse med en sag hos sundhedsvæsnet, at racefjerkræ skal trække forsider.

Tilmeldingen til Landsudstillingen nærmer sig, som der stod i seneste blad og det bliver en udstilling med massere at nyt. Mange nye samarbejder og alle nogle jeg ser frem til, samt håber på er med til, at gøre udstillingen alsidig, seværdig og velbesøgt. Hvis man sammenligner med udstillingen i Hannover, rejser folk dertil selvom antallet af katalognumre er nede omkring 10.000 stk. så lad os lave en udstilling, som folk gerne vil rejse langvejsfra, for at se.

Palle Juul