Månedens Leder – December 2021

Månedens leder

Man lærer rigtig mange dejlige mennesker at kende når man holder, og ikke mindst udstiller fjerkræ.
Jeg har altid været glad for de bekendtskaber jeg har gjort mig i min tid som hønseholder/udstiller.

Jeg har altid synes at de fleste var rare og hjælpsomme mennesker, når man kom til dem med spørgsmål og problemer ang. hønseopdrættet.

Har dog også erfaret, at når man er helt der ude hvor man nærmest ikke kan bunde, så træder mange af de samme mennesker også til for at hjælpe.

Jeg blev testet positiv med Corona d. 20. januar, og skulle dermed holde mig isoleret.

Stor var jo min bekymring jo så om mine høns, de opholder sig jo i min fjerkrækoloni.

Og straks var der flere der meddelte mig at de godt ville passe mine høns til jeg måtte forlade min lejlighed igen, det skulle så vise sig at tage 3 uger. Men det var dejligt ikke at skulle bekymre sig om hønsene. Så tusind tak til Lone for at passe mine hønsebasser. Og
også til dem der tilbød at gøre det.

Jeg har brugt mit efterår på at bygge nyt hønsehus i min kolonihave, da mit hus var sat til salg. Jeg burde nok have været lidt tidligere ude, men der var ekstra lang leveringstid på det hus jeg havde bestilt pga. coronasituationen. Og pludselig meldte der sig en køber til
huset som gerne ville overtage så hurtigt som muligt.

Så hønsene måtte gøre sit indtog i huset selvom betonfundament/gulv ikke var ordentligt gennemhærdet eller hvad det nu hedder 🙂🙂. Men det er ihvertfald ikke helt optimalt, da det stadig afgiver en del fugt, så strøelse og noget af det ubehandlede træ mm mugner på få
dage, men bortset fra det ser hønsene ud til at trives. Så jeg må bare muge ud noget oftere.

I år har jeg også for første gang brugt varmekabler i mine vandtrug (købte dem for flere år siden), og det har bare fungeret, så på trods af frost har der hele tiden været vand til hønsene.

Jeg fik ikke lavet så mange kyllinger i år som jeg havde håbet, da den ene stamme ikke rigtigt lagde æg da jeg skulle samle, og de få æg der kom, var enten ikke befrugtet, eller de gik hurtigt til ellers ville kyllingerne ikke ud af æggene.

Nå men sådan er det jo med vores hobby, det er ikke altid det lige går som vi håber, men jeg fik dog efter min mening alligevel nogen få udstillingsegnet kyllinger, som jeg havde glædet mig til at vise frem på bl.a. LU. og ikke mindst glædede jeg mig til endelig at komme
til at dømme høns, da min debut, som nyuddannet dommer jo blev udsat sidste år pga. aflysninger.

Men men men, så har fugleinfluenzaen netop igen været skyld i at vores store fælles Landsudstilling aflyses for andet år i træk. Det er bare så trist.

Vi har derfor i de 2 Hovedbestyrelser besluttet at flytte næste års LU frem til 22.-23. oktober 2022, i håb om at vi så ikke bliver stoppet af hverken corona eller fugleinfluenza.

Vores hobby er i den grad udsat for prøvelser i disse år, corona, fugleinfluenza, EU forordninger mm.


Jeg har et stort håb om at der er lys for enden af tunnelen, og at vi kan få myndighederne til at se med milde øjne på vores udfordringer, så vi stadig kan fremvise vores dejlige dyr, både nationalt og internationalt. Og jeg skal til at udtænke planer for næste års avl, da jeg skal til at indsamle rugeæg tidligere, og mine huse er ikke isoleret, så æggene er jo udsatte for frost, mens jeg er på arbejde. og hønsene er ikke alt for flinke til at bruge redekasserne heller.

Så jeg må i tænkeboks. Jeg vil slutte her med ønsket og en god jul og et godt nytår.

Patricia