Månedens Leder – Oktoberber 2023

Månedens leder Nyheder

Så er vi i gang.
Så er udstillingssæsonen startet efter en del hønsedage i klubber og specialklubber.
Også de første specialklubudstillinger har set dagens lys.
Vores kommende Landsudstilling som igen bliver en fællesudstilling med duerne, kanariefuglene og lidt kaniner løber af stablen i tiden 27. til 29. oktober i MCH i hal K og hal L.
I år er der tilmeldt omkring 2.500 høns, dværghøns, kalkuner, gæs og ænder hvilket er en fremgang fra sidste år. Der er også i år flere nye udstillere, så det lover godt for fremtiden.
I dette nr af Racefjerkræ bringer vi en kort omtale af bl.a. nogle af de nyheder vi skal se og også program for Landsudstillingen. Slut op om udstillingen, har du tid så kom og vær med i opbygningen af udstillingen, vi har det hyggeligt og får en masse hønsesnak.
Ellers aflæg udstillingen et besøg, den bliver en oplevelse.
Vejret i Danmark er jo ikke det bedste for tiden, en masse regn og blæst, men det er vel lidt forventeligt, vi går mod efterår.
Det giver dog lidt udfordringer til vores hønsehold.
Det er ikke nemt at holde volieren tør, hvis den ikke er overdækket, også strøelsen i husene har det med at blive fugtigt.
Sørg for rene, tørre rum til dine dyr, det kan de bedst lide.
Ellers er det på det sidste med sortering af en kyllingeflok.
Efter udstillingssæsonen er det stammesammensætning og den næste års avl der står for døren.
Lav ikke dine avlsstammer for store. Det er bedre med 3-4 høner end en stor flok.
Udvælg dine avlsdyr med omhu, brug ikke dyr med de samme både ved hanen og hønerne. Og vær så klar til at modtage de små dunede væsner.
Du har nok erfaring med at lægge dine kyllinger til i god tid for at de er klar til udstilling, men vi skal nok fortsat regne med at Landsudstillingen ligger i oktober, vi tør ikke flytte den med de nuværende kommende restriktioner på grund af fugleinfluenza.
Vi kan sagtens afholde små klubudstillinger i november og december selvom der er restriktioner med fugleinfluenza, idet der gives dispensation til afholdelse af udstillinger efter nærmere regler. Dette er en stor mulighed for at gennemføre en klubudstilling selv under disse forhold – brug den.
Men vil man deltage i landsudstillingen har erfaringen vist at vi nok skal lægge kyllinger til lidt før en vi plejer. Ofte kræver det 6-7 mdr at udvikle de store flotte haler evd en del af vores racer – så begyndt i god tid.
Men lige nu drejer det sig om Landsudstillingen 2023 – vi ses.
Littau