Månedens Leder – December 2020

Månedens leder
Inden længe nærmer vi os årets korteste dag, vinteren står for døren. og om kort tid
fejrer vi julen. en dejlig til med familie og venner, og inden vi ser os om, skriver vi 2021.
2020 vil være fortid, og som fjerkræ avler er det ikke det værste der kan ske. 2020 har om noget år været mærkeligt  for os. Først kom corona i marts og aflyste vores repræsentantskabsmøde i maj måned og derefter mange sammenkomster i løbet af sommeren.
Og bedst som vi troede det gik fremad, ja så tog smitte spredningen til igen og de første udstillinger blev aflyst. Vi i hovedbestyrelsen mødtes med due folkene en dag sidst i oktober, og som tidligere skrevet, var det med tungt hjerte vi måtte aflyse vores fælles landsudstilling i december,
men det kunne ikke være anderledes.
I starten af november kom fugleinfluenzaen så igen ind over landet og med den også forbud mod samlinger, dyrskuer og udstillinger – ja en ulykke kommer sjældent alene.
Men det er kendsgerninger som vi ingen indflydelse har på og ikke kan lave om, så vi kan lige så godt begynde at se fremad til en forhåbentligt fantastisk sæson 2021.
De weekender der skulle være brugt på udstillinger, kan nu bruges til en ekstra gennemgang af de dyr som skal bruges til avl i foråret, og der er god tid til at få sat de rigtige stammer, allerede nu kan vi ligge grundlaget for en god avlssæson.
Går du som nybegynder og er lidt i tvivl om værdien af dine avlsdyr, kan du altid kontakte en dommer i lokal området, og lave en aftale om en gennemgang af dyrene. her skal dog lige nævnes at man bør vente med sådanne aftaler indtil faren for fugleinfluenza er drevet over.
I min egen hønsegård er der for årstiden god plads, jeg har brugt nogle af weekenderne i november til at få sorteret alt fra, som ikke skal bruges til avl. og dyrene er klar til at blive sat i avlsstammer til januar.
I skrivende stund er de meget utilfredse med ikke at kunne blive lukket ud, men sådan må det være indtil fødevarestyrelsen igen giver lov til at lukke hønsene ud.
jeg har store hønsegårde som ikke kan overdækkes, men kan du overdække med net eller har du en hønsegård på under 40 m2, må du faktisk godt lukke hønsene ud.
Jeg vil slutte med at ønske jer alle en rigtig glædelig jul og et godt og lykkebringende nytår.
På gensyn i 2021
Lars Moos Hansen