Månedens Leder – Maj 2020

Månedens leder Nyheder

Aktuelt nu

Her sidst i april hvor denne leder skrives, er foråret virkeligt kommet med sol og varme, træerne springer ud og hækkene bliver grønne igen, en virkelig dejlig tid.

Men desværre er virkeligheden en ganske anden end normalt på denne årstid, vi lever midt i en global krise, den verdensomspændende pandemi covid-19, har på et eller andet plan ramt os alle, og hverdagen er ikke som den plejer at være.

Om få dage skulle vi have været til repræsentantskabsmøde i Strøby, men vi har været nødt til at udsætte dette møde på ubestemt tid, og en ting vi virkelig kommer til at savne i dette forår er de store dyrskuer i Roskilde, Odense og Herning, steder hvor vi virkelig når ud til mange mennesker, og har mulighed for at fortælle om det skønne ved opdræt af racefjerkræ.

Et sted er de dog helt ligeglade med virus, samlingsforbud osv. nemlig i hønsehuset.

her går livet sin vante gang og det er ganske befriende i disse tider, jeg hører meldinger om et noget blandet resultat af befrugtningen i år, men alle steder snurrer rugemaskinerne lystigt og mange kyllinger er sikkert allerede godt på vej.

Flere og flere avlere er begyndt at tage på en forårs tur til Tyskland for at besøge opdrættere af deres race, hente inspiration og måske få lidt blodfornyelse med hjem – disse ture er selvfølgeligt også aflyst i år – men noget jeg vil opfordre mange flere til at gøre til næste forår. Det styrker fællesskabet og knytter gode kontakter til vores udenlandske opdrættervenner, og det er altid interessent at se hvordan man gør det andre steder.

I min egen hønsegård går det fint, rugemaskinen kører med sidste hold æg og slutresultatet bliver ca. 400 kyllinger, mon ikke der bliver noget der kan bruges når vi alle mødes til LU. i Herning til december. Gæssene er flyttet, den race passede ikke lige til mit temperament, eller var det omvendt ? Så nu er der et tomt hus, men går det som det plejer, skal det nok blive beboet igen, med hvad ved jeg ikke endnu, men det skal i nok høre om næste gang.

Men en ting er dog sikkert! på et tidspunkt klinger corona virussen af igen, og hverdagen vender tilbage – vi kan igen mødes om vores fælles hobby, nemlig opdræt af racefjerkræ, og indtil da : Hold hovedet koldt og hold afstand.

Jeg ønsker jer alle en god Sommer.

Lars Moos Hansen