Månedens Leder – Oktober 2019

Månedens leder

Aktuelt i oktober

Så har vi taget godt hul på oktober måned og efteråret er over os, det betyder også at en af de mest spændende tider på året

er ved at tage sin begyndelse, nemlig udstillingssæsonen.

Allerede nu har der været holdt flere ungdyrsudstillinger i de forskellige specielklubber og flere venter, det er en god måde at komme i gang på – specielt for nybegyndere – her kan du få en indsigt i om dine dyr har potentiale til udstillingerne senere på året eller de har bedst af at blive hjemme. Det er også her du har mulighed for at møde andre avlere af den race du har valgt, og her kan udveksles erfaringer og måske avlsdyr.

Om ca. 14 dage er det sidste tilmelding til årets højdepunkt, nemlig landsudstillingen, som er tilbage i vante rammer, meld dine dyr til så vi igen i år kan få en stor og flot landsudstilling i Herning.

I sidste måned afholdt vi vores årlige dommerkursus i Herning, det er et 2 dages kursus hvor alle dommere fra Dommerringen, samt dommerkollegaer fra de svenske og norske forbund kan deltage.

Her mødes vi for at blive opdateret på hvad der er af Nye racer og farver, samt hvad der rører sig i Europaforeningen ligeledes bliver der hvert år gennemgået forskellige racer og farver, af dygtige repræsentanter fra specielklubberne, altid et par lærerige og hyggelige dage. Weekenden sluttede med at 2 dommeraspiranter aflagde teoretisk prøve og begge bestod.

Det betyder at vi nu har 5 elever med bestået teori prøve, som så kan gå op til praktisk prøve på landsudstillingen og går det også godt, kan vi byde velkommen til 5 Nye dommere.

Desværre har vi den senere tid set tendens til at kommunerne – Faxe og her sidst Fredericia – laver bestemmelser om hønsehold, som på ingen made tilgodeser hønseholderen eller for den sags skyld dyrene – det er en kedelig udvikling. Vi håber vore klubber rundt om er opmærksomme på det, hvis det sker i jeres kommune, kontakt foreningen og DFfR deltager gerne i dialogen med de forskellige kommuner, så der forhåbentligt kan laves regulativer som alle kan leve med.

Som jeg skrev i foråret, har jeg anskaffet mig et avlspar gæs og det har da også resulteret i 4 gæslinger – ikke et prangende resultat, men dog en begyndelse. Hønsehuset er fyldt af næsten færdige dværg wyandotter, nogle får helt sikkert 97 point 🙂 andre nok lidt mindre, men jeg ser frem til en spændende udstillingssæson.

Ses vi ikke før, så ses vi på Landsudstillingen.

Lars Moos Hansen